Verslag van de wijkkerkenraad van De Bron op 28 november

De wijkkerkenraad van De Bron heeft op 28 november vergaderd. De agenda leek op voorhand erg lang, maar bestond uit veel korte punten, zodat de vergadering op tijd gesloten kon worden.
Er stonden twee zaken op de agenda die om een bredere discussie vroegen. In de eerste plaats het werven van een nieuwe predikant. Vanuit de Algemene Kerkenraad is aan de wijken een nieuwe werkwijze voorgesteld, waarbij predikanten stadsbreed werken in dienst van de Algemene Kerkenraad, maar met een vaste verbondenheid aan een specifieke wijk. Nu er in verschillende wijken vacatures zijn en er niet overal een fulltime predikant nodig is, is het belangrijk om op korte termijn te beginnen met werven. Daarvoor zal op de website van de PGG een advertentie geplaatst worden met daaraan gekoppeld een korte uitleg wat er per gemeente gevraagd wordt. In een aanvullende tekst wordt voor De Bron ook nog een link geplaatst naar de eigen website, waar meer te vinden zal zijn over de specifieke kenmerken van onze gemeente. Inmiddels wordt er ook hard gewerkt aan de samenstelling van een beroepingscommissie. De gemeente wordt hierover via de Bronmail geïnformeerd.
Naast een predikant is er binnen de formatie ook ruimte voor een kerkelijk werker of een pionier. Om meer informatie te verkrijgen over wat een pioniersplek betekent, welke activiteiten we al doen en waar we naar op zoek zijn, heeft de wijkkerkenraad eerder deze maand een informatieavond georganiseerd. Het moderamen is daarna in gesprek gegaan met een tweetal aanwezigen om een concreet voorstel aan de kerkenraad te kunnen voorleggen. Dit proces is nog niet klaar. Wel is er binnen de kerkenraad een goed gesprek gevoerd over de verschillende mogelijkheden.

De rest van de agenda betrof een aantal zakelijke punten, zoals het verslag van de vorige vergadering, verslagen van de werkgroepen en verslag van de Algemene Kerkenraad. Ook zijn de huidige en komende zaken besproken. We kijken terug op een geslaagde spulletjesmarkt met een mooie opbrengst. Na afloop van de spulletjesmarkt was De Bron open voor de kinderen die voor Sint Maarten aan de wandel waren. Een succes met zo’n 40 bezoekers. Ook is de Bron weer schoon, met een zaterdagochtend flink doorwerken kom je een heel eind.
De Bron hield haar gedachtenisviering nog op de laatste zondag van het kerkelijk jaar, we kijken terug op een mooie viering.
Inmiddels zijn de vieringen voor Advent, Kerst en Oudjaar in voorbereiding. Alles lijkt geregeld qua invulling van de diensten en de wijkkerkenraad heeft er alle vertrouwen in dat de werkgroep Eredienst ook dit jaar voor mooie vieringen heeft gezorgd.
Met de vaststelling van het vergaderrooster voor 2024, waarbij de hele wijkkerkenraad vijf keer bijeen zal komen en een aangevuld moderamen 10 keer, werd deze vergadering gesloten.