Buurtkerk?

"PKN De Bron streeft naar een transitie van wijkkerk naar buurtkerk".

Is dat een prachtige doelstelling uit een fraai beleidsstuk?

Nou nee, vorig jaar werd met instemming van De Bron ‘BijHem Kidsclub’ verbreed tot ‘Kidsclub Beijum’. Sindsdien heeft deze Kidsclub zich inderdaad ontwikkeld, uitgebreid.
Contact werd gelegd met organisator van creatieve middagen Studio Kids en met drie Beijumse basisscholen. Alle willen graag een mooi inhoudelijk programma verzorgen voor wijkbewoners. Een buurtkerk in oprichting?  Nou ja, voor kinderen dan?


Kidsclub flyer PalmPasenDe Kidsclub.
De Kidsclub organiseert activiteiten rond de verhalen die wij gedenken op onze feestdagen. Wat vieren we met Sint-Maarten bijvoorbeeld? Het delen van snoep, van een mantel, van…??? En hadden ze een kerstboom in de stal bij Jezus’ geboorte?
De Kidsclub, de naam zegt het al, richt zich op kinderen. Maar ook op hun (jonge) ouders, een haast onbekend geworden groep in onze grijze en kale koppen wijkkerk.
Die ouders zijn er niet alleen, maar ze organiseren ook mee. Dat hebben we bij de laatste Kerstviering in De Bron al kunnen zien. En ze komen met meer en ze vragen om meer…

 

 

Pionieren.

We gaan dus iets opzetten, pionieren. Een beetje hulp zoeken bij andere pioniers, Overstag in Lewenborg bijvoorbeeld, of bij de Kliederkerk van Groningen-Zuid.
Je hoort meer van ons!


Palmpasen
Met Palmpasen hoor je zeker van ons. Als je tenminste naar de kerk komt.
Kinderen met hun Palmpasenstok zingend in de kerk. En daarna lekkere dingen natuurlijk.
Ik zou zeggen, kom en neem je (klein)kinderen mee.

Koos Meisner