facebook button

uitvaartbegeleiding

Uitvaartbegeleiding.

Meldpunt uitvaarten

In geval van een overlijden binnen de Protestantse Gemeente Noord, vragen we u naar het speciale nummer te bellen: 050 – 205 33 30. De mensen die opnemen helpen u zo spoedig mogelijk verder.

ovdlogo

Nieuws uit de Bron van 26-08-2020

Beste leden en belangstellenden van de Bron,

Stiltemoment op woensdag vervalt met ingang van september
Met ingang van september gaan we, zij het in aangepaste vorm, weer beginnen met de diensten en andere activiteiten. Daarom stoppen we met het wekelijkse moment op woensdag om tussen 19.00 en 20.00 uur een kaars aan te steken in De Bron.

Registratie voor deelname aan diensten
Vanaf 6 september kunnen gemeenteleden bij toerbeurt en in beperkte aantallen weer deelnemen aan de kerkdiensten. Hierover heb je eerder een bericht ontvangen. Mocht je je nog niet hebben aangemeld en toch graag uitnodigingen voor diensten willen ontvangen, dan kun je je alsnog registreren. Het registreren werkt heel eenvoudig.
Je klikt op de link hieronder en vult het formulier in.

Vervolgens krijg je een mail om je mailadres te verifiëren. Druk op de knop 'verifieer mailadres'.
https://app.kerktijd.nl/member/register/68e863b0-0823-4dcb-a246-f06c4fc8e381

Mocht de link niet werken, kopieer hem dan rechtstreeks in je internetbrowser.
De mensen die zich geregistreerd hebben ontvangen eind deze week een mail met verdere uitleg over de wijze van uitnodigen.

Inlia vraagt om assistentie voor volgende week
Regelmatig krijgt INLIA allerlei tweedehands kleding aangeboden voor onze gasten. En die kleding moet natuurlijk eerst uitgezocht en daarna verspreid worden.
Volgende week woensdag 2 september tussen 09.30 en 12.30 uur wordt alle kleding gesorteerd op het kantoor van INLIA aan de Jacobijnerstraat 5, in de binnenstad van Groningen.
De dagen daarna, op donderdag 3 en vrijdag 4 september, wordt er dan een ‘kledingmarkt’ gehouden op de diverse opvanglocaties (het Formule 1 hotel aan de Helsinkistraat en de beide slaapboten in het Eemskanaal).
Voor het sorteren op woensdagmorgen, en eventueel ook voor het uitdelen op donderdag en vrijdag, zoeky Inlia enkele vrijwilligers om ons mee te helpen. Er zal worden gezorgd voor handschoenen en eventueel mondkapjes, voor wie daarvan gebruik wil maken.
Wil je helpen? Bel dan met (050) 3138181 (dat kan tussen 10 en 12 en tussen 13 en 15 uur) of stuur een mailtje naar het secretariaat van de afdeling Maatschappelijke Ondersteuning, MO-secretariaat@inlia.nl

Aanstaande zondag is de 2e viering in een sessie over het bijbelboek Ruth.
Je kunt de dienst volgen via www.kerkdienstgemist.nl. Je vindt de dienst eenvoudig door in het zoekveld 'PKN de Bron Groningen' in te vullen. Je wordt van harte uitgenodigd om digitaal deel te nemen aan deze viering.
De orde van dienst vind je in de bijlage en op de website.

namens de wijkkerkenraad, Lettie Oostinga, scriba

Het aanmelden voor diensten in de Nieuwe Kerk

gaat een beetje anders dan in De Bron.
Er is plaats voor 100 mensen in de kerk. Je kunt je via deze link aanmelden. Lukt het echt niet, dan kun je bellen naar 06 321 423 54 (Albert Joosse).
Aanmelden kan tot zaterdag 19 september, 12 uur ’s middags.
De orde van dienst kun je aan het einde van de week downloaden van de website van de Nieuwe Kerk.


Kalenderfoto's 2021


kalender2021

Ieder jaar wordt er vanuit de wijkgemeente De Bron een kalender uitgegeven voorzien van foto's gemaakt door gemeenteleden het liefst in Beijum of omgeving. 
Voor de nieuwe kalender van 2021 kunt u geschikte fotoś inleveren, het liefst m.b.v. wetransfer, bij Harm v.d. berg.


Bezinning en bezieling 2020-2021


bezinning en bezieling 2020 2021


Lees hier verder


Nieuws uit de Bron & Zondagsbrieven

Via de Bronmail houden we u zo veel mogelijk op de hoogte van wat speelt in onze kerkgemeente.Als er geen dienst met medewerking van De Bron wordt uitgezonden, ontvangt u via de mail een zondagsbrief. lees hier alle beschikbare brieven.

Mocht u de bronmail nog niet ontvangen dan kunt u zich aanmelden bij de scriba van De Bron