facebook button

uitvaartbegeleiding

Uitvaartbegeleiding.

Meldpunt uitvaarten

In geval van een overlijden binnen de Protestantse Gemeente Noord, vragen we u naar het speciale nummer te bellen: 050 – 205 33 30. De mensen die opnemen helpen u zo spoedig mogelijk verder.

ovdlogo

Nieuws uit De Bron 17-04-2020

Beste leden en belangstellenden van de Bron,
Afgelopen week heb je vier diensten van de Paas-cyclus kunnen volgen via ons YouTube kanaal. We hebben gezien en gehoord dat dit zeker voorzag in een behoefte en dat veel mensen gebruik hebben gemaakt van de mogelijkheid om op deze manier de diensten rond Pasen, elk in zijn/haar eigen ruimte maar toch met elkaar, te beleven.
We zijn aan het bedenken hoe we vaker op een dergelijke manier vorm kunnen geven aan de vieringen. Zo is er op 26 april een dienst met inbreng van de kinderen die te beluisteren zal zijn en de oecumenische dienst van 3 mei zal met beeld en geluid worden uitgezonden. Om alles een beetje overzichtelijk te houden, informeren we je per week over de dienst van de eerstvolgende zondag.
En als er een dienst wordt uitgezonden, wordt er die week geen zondagsbrief met overweging verzonden.
Dan nu over de dienst van aanstaande zondag, 19 april, de derde zondag van de maand.

Op de derde zondag hebben we normaal onze gezamenlijke dienst in de Nieuwe Kerk. Deze dienst zal nu ook gezamenlijk zijn, maar dan digitaal vanuit de Nieuwe Kerk. Je kunt deze dienst beluisteren via www.kerkomroep.nl .Marga Baas vanuit de Fontein is de voorganger en Ruud van Erp is ouderling van dienst. De 'crew' bestaat verder nog uit Mannes Hofsink, organist en pianist, een voorzanger uit de cantorij, Evert Jan Veldman en een geluidstechnicus.
Uit het evangelie zal Johannes 20: 19-31 centraal staan: Jezus kwam in hun midden staan en zei: "Ik wens jullie vrede."
De orde van dienst voor deze dienst kunt u hier bekijken.
Ondersteuning bij de techniek:
Als je nog niet eerder een dienst via kerkomroep.nl hebt beluisterd, dan is het goed te weten dat je niet hoeft in te loggen, al lijkt dat misschien wel zo.
Je zoekt eerst de Nieuwe Kerk op, kiest voor 'toevoegen aan mijn kerken' en scrolt dan beneden waar de lijst met diensten staat.
De volgende Bron-mail ontvang je begin volgende week.
Namens de wijkkerkenraad,
Lettie Oostinga
scriba de Bron

“Bianca Couture”, het nieuwe diaconale project


achter de naaimachine


ZWO actie Bianca Couture


lees hier alle verdere informatie over deze actie.....


Actie Jongeren voor Voedselbank


voedselbankactie


In verband met de coronapandemie organiseert de Centrale Jeugdraad dit jaar niet een grootschalige Voedselbankactie, maar iets anders: op meerdere locaties, in kleine groepen, maar toch verbonden met elkaar. De actie vindt plaats op verschillende locaties in Groningen, en duurt van 19.00 - 20.30 uur. We willen een kleinigheidje inpakken, of een leuke kaart maken voor de vele pakketten die elke week uitgedeeld worden. Wil je meedoen op deze bijzondere avond voor mensen in de stad die leven in armoede?

Lees hier alle verdere informatie...


kledingactie


Nieuws uit de Bron & Zondagsbrieven

Via de Bronmail houden we u zo veel mogelijk op de hoogte van wat speelt in onze kerkgemeente.Als er geen dienst met medewerking van De Bron wordt uitgezonden, ontvangt u via de mail een zondagsbrief. lees hier alle beschikbare brieven.

Mocht u de bronmail nog niet ontvangen dan kunt u zich aanmelden bij de scriba van De Bron