facebook button

uitvaartbegeleiding

Uitvaartbegeleiding.

Meldpunt uitvaarten

In geval van een overlijden binnen de Protestantse Gemeente Noord, vragen we u naar het speciale nummer te bellen: 050 – 205 33 30. De mensen die opnemen helpen u zo spoedig mogelijk verder.

ovdlogo

Nieuws uit de Bron van 13-01-2021

Beste leden en belangstellenden van de Bron,

Bij de dienst van aanstaande zondag 17 januari.
Deze zondag is de start van de gebedsweek voor de eenheid van alle christenen, een wereldwijd oecumenisch initiatief. Normaal bereiden we dat voor en vieren dat met Damsterboord en de Walfriedgemeenschap. Na de gezamenlijke dienst was er dan altijd volop de gelegenheid elkaar te ontmoeten.
Dit jaar zouden we eigenlijk naar de Emmauskerk gaan. Na overleg hebben we besloten dat we in verband met corona nu elk in ons eigen gebouw blijven en er daar aandacht aan besteden. En de intentie uitgesproken om in gedachten en gebeden met elkaar verbonden te zijn..
Elk jaar is het weer een verrassing welk land en welke geloofsgemeenschap de liturgie aanreikt, die wereldwijd dan wordt gevierd. Dit jaar reikt de kloostergemeenschap Grand Champs uit Zwitserland de liturgie aan. Grand Champs is de vrouwelijke pendant van Taizé met wie ze verbonden zijn. Een oecumenisch vrouwenklooster, die een kloosterachtige liturgie aanreikt, met uiteraard meerdere Taizéliederen. Het thema is: Blijf in mijn liefde.

Lees meer...

Nieuws uit de Bron van 07-01-2021

Opbrengst actie Bianca Couture
Na een drukke decembermaand voor het ‘ZWO-team’ mogen we heel blij zijn met het eindresultaat! Er zijn meer dan 40 tasjes afgeleverd!
Op 31 december om 19.51 was de laatste bestelling. Hiermee kwam de teller uit op 422,50 euro! Een geweldig bedrag, goed voor bijna twee ‘starterskits’. Twee jonge vrouwen, die de naaiopleiding bij Bianca Couture hebben afgerond, kunnen nu zelfstandig aan de slag! Een hoopvol begin van het nieuwe jaar!
Hierbij iedereen heel hartelijk bedankt, die het project op deze manier heeft ondersteund. En...wie weet wat voor acties er nog meer komen in 2021.
Het ZWO-team

Dienst 10 januari 2021
De voorganger deze zondag is Aline Sikkema.
De voorbeden kunnen aangeleverd worden tot vrijdagavond 20.00 uur en gestuurd worden naar ajsikkema@gmail.com.
De eerste collecte is voor de Diaconie Protestantse Gemeente Groningen.
Met de opbrengst worden diaconale werkzaamheden in de stad ondersteund en wordt ook aan andere doelen, projecten of organisaties bijgedragen, zowel lokaal als internationaal.
De tweede collecte is voor het Stedelijk Kerkenwerk.
Je kunt de dienst volgen via www.kerkdienstgemist.nl. Je vindt de dienst eenvoudig door in het zoekveld 'PKN de Bron Groningen' in te vullen. Je wordt van harte uitgenodigd om digitaal deel te nemen aan deze viering.
De orde van dienst vind je hier op de website onder dienst gemist.
Namens de wijkkerkenraad,
Lettie Oostinga, scriba

Nieuws uit de Bron van 16-12-2020

Beste leden en belangstellenden van De Bron,
Ongetwijfeld heb je de berichtgeving van de regering over de corona-maatregelen op een of andere manier meegekregen.
Het zal je dan ook niet verbazen dat dit ook voor Bron de nodige gevolgen heeft.

Er wordt voor kerken een uitzondering gemaakt in de maatregelen. Wij zijn echter van mening dat we als kerk niet de grenzen van de mogelijkheden moeten opzoeken. We willen invulling geven aan onze voorbeeldrol en mede verantwoordelijkheid dragen voor de gezondheid van onze leden en voor de samenleving.

Dit betekent:
- dat alle diensten alleen nog online worden uitgezonden, zonder fysieke deelname van gemeenteleden;
- dat alle activiteiten in en rond de Bron tot het einde van de lockdown niet doorgaan;
- dat de speciale kersteditie van Spoor van Licht niet doorgaat.

Lees meer...

Nieuws uit de Bron van 10-12-2020

Beste leden en belangstellenden van de Bron, 
Deze Bron-mail zit bomvol met informatie. We hopen dat je bereid bent om hem helemaal door te lezen, want de onderwerpen zijn stuk voor stuk van belang......

De Bron open voor lichtpuntjes
In de weken voor kerst, de Adventstijd, is de Bron, op de donderdagochtend open. Je kunt dan een kaarsje aansteken voor iemand of iets in je gedachten. Ook is er de mogelijkheid in gesprek te gaan met een van de aanwezigen vanuit de Bron. Wanneer? Op 10, 17 en 24 december van 10.00 tot 12.00 uur.

Lees meer...

“Bianca Couture”, het nieuwe diaconale project


achter de naaimachine


ZWO actie Bianca Couture


lees hier alle verdere informatie over deze actie.....


Nieuws uit de Bron.


Via de Bronmail houden we u zo veel mogelijk op de hoogte van wat er speelt in onze kerkgemeente. Mocht u de bronmail nog niet ontvangen, dan kunt u zich aanmelden bij de scriba van De Bron

Lees hier alle beschikbare bron mails.