facebook button

uitvaartbegeleiding

Uitvaartbegeleiding.

Meldpunt uitvaarten

In geval van een overlijden binnen de Protestantse Gemeente Noord, vragen we u naar het speciale nummer te bellen: 050 – 205 33 30. De mensen die opnemen helpen u zo spoedig mogelijk verder.

ovdlogo

boerderij KerkenheemKerkenraadsuitje

Zoals de meeste wijkkerkenraden heeft ook de Bron de goede gewoonte jaarlijks een activiteit voor de kerkenraadsleden te organiseren waarbij tijd is voor ‘het andere gesprek’. Dit jaar hebben we dat in het vroege voorjaar gedaan. We zijn daarvoor naar het Kerkenheem in Noorddijk gegaan. Een vergaderlocatie van onze buurtgemeente Noorddijk. Een prachtige plek aan de rand van de stad. Na de koffie/thee begonnen we met het programma. Het thema van de dag was: “Geloven als een kind” Hiervoor waren een viertal workshops ingericht. In deze workshops werd met een spelletje een thema over geloven ingeleid. Ezeltje Prik: wat is de kern van mijn geloof, hoe raak ik die kern bij mijzelf; Toren van Babel: wanneer kan ik bouwen, hoe kan ik afbouwen, wanneer stort alles in elkaar; Jeu de boules: hoe houd ik het rollend, privé en binnen de Bron en tenslotte: kernkwaliteiten, herken ik mij in de getrokken kaart en hoe kijken anderen daarnaar.
Het leverde in de drie groepen die we hadden gevormd mooie gesprekken op. Doordat geen wisseling in de samenstelling van de groepen plaatsvond, was er de mogelijkheid te komen tot een verdieping in de verschillende gespreksthema’s. Door het mooie weer, hebben de aanwezigen gebruik gemaakt van de binnenruimte maar was er ook de mogelijkheid een rondje te wandelen tijdens het gesprek.
We hebben de middag afgesloten met een drankje en een heerlijke Chinese maaltijd. Al met al kijken we terug op een geslaagde middag.
Namens de kerkenraad, Johanna Nab