facebook button

uitvaartbegeleiding

Uitvaartbegeleiding.

Meldpunt uitvaarten

In geval van een overlijden binnen de Protestantse Gemeente Noord, vragen we u naar het speciale nummer te bellen: 050 – 205 33 30. De mensen die opnemen helpen u zo spoedig mogelijk verder.

ovdlogo

Afscheid kindernevendienst

Zondag 7 juli hadden we een heel bijzondere kindernevendienst. We hebben afscheid genomen van Eva en Kelly. Eerst werden ze in de kerkzaal toegesproken, en hebben we een aantal mooie foto’s van Eva en Kelly door de jaren heen gezien. Samen blokfluitspelen, samen bij de kindernevendienst en samen voetballen. Aansluitend is de leiding van de kindernevendienst ook toegesproken door Ruud, de ouderling van dienst. Want de KND gaat vanaf september op een andere manier verder. Op de zondagen in “de Bron” zal er een mand met verschillende materialen in de kerkzaal staan, en op de derde zondag van de maand is er kindernevendienst in de Nieuwe Kerk. Maar ook als er een bijzondere viering in “de Bron” is zal er kindernevendienst zijn. Daarna hebben we Eva en Kelly als gemeente toegezongen met het overstaplied. Het lied heeft een heel mooi refrein: ‘Je hoeft niet alleen, maar we gaan graag met jullie in zee, en hopen en bidden, dat jij later ook heel gewoon zegt: “Ik leef met je mee”.’

En toen was het natuurlijk tijd voor het grote afscheidsfeest. Met een toespraakje, een afscheidscadeau, en het vertellen door een aantal jongeren hoe het gaat bij de tienerdienst in de Nieuwe Kerk. En als verrassing hadden we een speciale gast in ons midden. Alberte van Ess wilde heel graag betrokken zijn bij het afscheid van de kinderen, en hoe kan je dat beter doen dan gezellig aanschuiven bij het feest. Er was taart en drinken, chippies en snoep, en een heleboel spelletjes. Het was een heel gezellige morgen, en het was tevens de laatste kindernevendienst van dit seizoen. Dus vanaf 23 juli staat de vakantiekoffer weer in de kerk, vol met strips, kleurplaten en kleurpotloden en uiteraard de snoeptrommel.
Namens de kindernevendienst, Betsy A B