facebook button

uitvaartbegeleiding

Uitvaartbegeleiding.

Meldpunt uitvaarten

In geval van een overlijden binnen de Protestantse Gemeente Noord, vragen we u naar het speciale nummer te bellen: 050 – 205 33 30. De mensen die opnemen helpen u zo spoedig mogelijk verder.

ovdlogo

Duif cropVan de kindernevendienst

Zondag 9 juli was het Pinksteren, en toen hadden we een bijzondere viering in de kerk. Heel veel mensen had-den een bloem meegenomen en voorin de kerk in een vaas gezet. Ook stond er een wandeling op het pro-gramma voor de grote mensen. Ondanks dat het geen vierde zondag van de maand was, is er wel een kin-dernevendienst geweest. En wel een extra feestelijke, met ranja en een zak vol snoepjes. De kinderen hebben het Pinksterverhaal gehoord, en ze hebben gekleurd. En wie dat wilde mocht een eigen bloem maken van riet-jes en vouwblaadjes. Het was een heel gezellige ochtend, en aan het eind mocht een van de kinderen de Pinksterduif loslaten. Dat was best wel een beetje spannend.
Zondag 23 juni is er weer een kindernevendienst. De laatste voor de zomervakantie. En mocht je in de vakantie toch naar de kerk willen komen, de vakantiekoffer staat klaar met de goedgevulde snoeptrommel, allerlei leesboekjes en een heleboel kleurplaten.
Betsie AB

Kindernevendienst in de Bron

Afgelopen zomer hebben we afscheid genomen van de reguliere kindernevendienst en de leiding die dat zovele jaren trouw heeft verzorgd. De kindernevendienst wordt voortgezet in de gezamenlijke dienst in de Nieuwe Kerk.
Wel is afgesproken dat we in voorkomende gevallen open blijven staan voor een incidentele kindernevendienst in de Bron. Als daar behoefte aan zou zijn. Dat is op dit moment het geval. Daarom willen we naast de mogelijkheid in de derde gezamenlijke dienst eens in de maand kindernevendienst houden in de Bron. Dit wordt de vierde zondag. Het is heel mooi dat zich ook daarvoor weer leiding bereid heeft getoond dit te realiseren. Als symbolische start willen we beginnen met Pasen. De nieuwe kaars voor de kindernevendienst wordt dan ook binnengebracht op Paasochtend.

Afscheid kindernevendienst

Zondag 7 juli hadden we een heel bijzondere kindernevendienst. We hebben afscheid genomen van Eva en Kelly. Eerst werden ze in de kerkzaal toegesproken, en hebben we een aantal mooie foto’s van Eva en Kelly door de jaren heen gezien. Samen blokfluitspelen, samen bij de kindernevendienst en samen voetballen. Aansluitend is de leiding van de kindernevendienst ook toegesproken door Ruud, de ouderling van dienst. Want de KND gaat vanaf september op een andere manier verder. Op de zondagen in “de Bron” zal er een mand met verschillende materialen in de kerkzaal staan, en op de derde zondag van de maand is er kindernevendienst in de Nieuwe Kerk. Maar ook als er een bijzondere viering in “de Bron” is zal er kindernevendienst zijn. Daarna hebben we Eva en Kelly als gemeente toegezongen met het overstaplied. Het lied heeft een heel mooi refrein: ‘Je hoeft niet alleen, maar we gaan graag met jullie in zee, en hopen en bidden, dat jij later ook heel gewoon zegt: “Ik leef met je mee”.’

Lees meer...

palmstokDe 40 dagentijd in kindernevendienst.

Dit jaar is “Geloof in het leven” het thema van het project voor de 40dagentijd. De verhalen die we deze zondagen horen gaan over Jezus, die op weg gaat naar Pasen. Maar ze gaan ook over al die andere mensen die iets van die weg willen meemaken. En ze gaan ook over ons. De afgelopen zondagen hebben we gepraat over wat we minimaal nodig hebben om te kunnen leven, maar ook hebben we een keer gewerkt met het thema: meer dan genoeg. De komende twee zondagen hebben we andere leuke activiteiten bij de kindernevendienst.
Allereerst aanstaande zondag, dan is het weer palmzondag, en gaan we de Palmpasen stokken versieren. Wij hebben de boodschappen al gedaan, crêpepapier, broodhaantjes, en de chocolade eitjes zijn er voldoende. Als jullie zelf een mandarijn mee nemen, dan maken wij er een leuke kindernevendienst van. En op eerste paasdag gaan we met z’n allen een armband maken. De afgelopen zondagen heeft een diaken in de kerkzaal verteld over de verschillende parels die gebruikt zijn bij het project. Wij gaan op Paasmorgen zelf een armband van deze parels rijgen. Het wordt vast heel gezellig met zijn allen. Komen jullie ook? 
Namens de kindernevendienst, Betsy AB