facebook button

uitvaartbegeleiding

Uitvaartbegeleiding.

Meldpunt uitvaarten

Op 1 februari 2018 zijn we begonnen. In geval van een overlijden binnen de Protestantse Gemeente Noord, vragen we u naar het speciale nummer te bellen: 050 – 205 33 30. De mensen die opnemen helpen u zo spoedig mogelijk verder.

ovdlogo

Fout
  • [sigplus] Ernstige fout: Afbeeldingsmap moet een een relatief pad vanaf de basis map van de afbeeldingen zijn.

spaardoosjeJongerenviering 15 april 2018

Zondag 15 april hadden we weer een CU-dienst (spreek uit: see you) in het Nieuwe Kerk Centrum, waarbij voor het eerst Kees van den Ende in de begeleiding meedeed. Wij hebben het gehad over de doop omdat dit mooi aansloot bij de kerkdienst waarin een paar kinderen gedoopt werden. Ook hebben we onze nieuwe kaars die we met Pasen hebben gekregen aangestoken en besproken: wat het symbool van deze kaars is en dat de doop en Pasen veel overeenstemming hebben met elkaar. Ook hebben we de spaardoosjes van de Kerk-in-actie ingezameld en daarmee een bedrag van 20,09 euro op gehaald. Met de jongeren hebben we gestemd naar welk doel van het 40-dagenproject dit moest gaan. De jongeren hebben besloten dat het naar KiA-project nummer 5 “geen kinderarbeid in de textielindu-strie” moest gaan. De volgende CU-dienst is niet in mei i.v.m. Pinksteren, maar op zondag 17 juni. Wel is er in de Fon-tein op zondag 6 mei een tienerdienst waar je ook naar toe kunt gaan. En voor de jongeren die in het examenjaar zit-ten, veel sterkte, de komen de tijd!
Erik Postma

19 februari: Tienerdienst

Zondag 19 februari hebben we weer een tienerdienst 
We beginnen om 9.30 uur, en het is in het Nieuwe Kerk Centrum (Nieuwe Boteringestraat 1-15).

Erik Postma, CU Team

 

verwonderen22 januari: Tienerdienst in het NKC.

In deze tienerdienst hebben we het gehad over de campagne Geloven doe je in de kerk. 
We hebben de jongeren de zes stellingen voor gedragen en besproken. En we hebben besproken waar de jongeren aan dachten bij het woord kerk. We hebben filmpjes laten zien waar in verteld werd wat anderen van de kerk vonden en waarom mensen naar de kerk gaan. Dit gaf weer genoeg gesprekstof waardoor het uurtje vliegensvlug voorbij ging.

Erik Postma, CU-Team

CU Tienerdienst. 18 december.

De CU tienerdienst is een gezellige bijeenkomst voor tieners uit de wijkgemeenten de Bron, de Fontein en de Nieuwe Kerk.
De CU-diensten worden altijd gehouden in het Nieuwe Kerk Centrum, Boeringenstraat 1-15. (even door het poortje!).
Meestal is er ook een thema. Deze keer heeft het de maken met de periode voor kerkst: Feestelijk ontvangst, Advent.
Erik Postma

allerzielenGezamenlijke tienerdienst

Zondag 20 November hadden we onze eerste gezamenlijke tienerdienst in het Nieuwe Kerk Centrum gehouden. Er waren 11 jongeren op afgekomen en dit vonden wij een mooie opkomst.
We hebben het gehad over de gedachtenis van de overledenen en op welke momenten we dit willen en kunnen herdenken. We hebben de 3 meest voor de hand liggende herdenktijden benoemd en besproken. Dit waren Allerzielen, Afsluiting kerkelijk jaar en oudjaarsdag.
Zondag 18 December is de volgende gezamenlijke tienerdienst 
Hoop jullie allemaal weer te zien, Erik Postma