facebook button

uitvaartbegeleiding

Uitvaartbegeleiding.

Meldpunt uitvaarten

In geval van een overlijden binnen de Protestantse Gemeente Noord, vragen we u naar het speciale nummer te bellen: 050 – 205 33 30. De mensen die opnemen helpen u zo spoedig mogelijk verder.

ovdlogo

Diakonaal project

Het opleidingscentrum Bianca Couture in de hoofdstad Ouagadougou, Burkina Faso is een plek waar kwetsbare jonge vrouwen een nieuw leven kunnen beginnen. Sinds 2006 wordt daar een opleiding voor kleermaaksters verzorgd. De meisjes en jonge vrouwen, die vaak al een zeer bewogen leven achter de rug hebben, doordat ze wees geworden zijn, of verkracht zijn en verstoten, of jonge alleenstaande moeder zijn of hiv-geïnfecteerd. Bianca Couture biedt een driejarige opleiding aan, waarin naast couturevakken ook lessen op het gebied van gezondheid en sociale vaardigheden worden aangeboden. Na het behalen van het diploma zijn de meisjes/vrouwen in staat om zelfstandig een bestaan op te bouwen dan wel in dienst te komen van een naaiatelier. Een belangrijk doel is dus om de leerlingen weer perspectief te bieden op een menswaardige toekomst.

Specifieke bestemming van het diaconale project
De bedoeling is dus dat de afgestudeerde meisjes/jonge vrouwen na de opleiding zelfstandig kunnen werken en dat is best een fikse opgave. Om hen daarbij een duwtje te geven wordt voorgesteld om aan de geslaagde leerlingen een zgn. starterskit te verstrekken, die bestaat uit een aantal basismaterialen om zelfstandig te kunnen werken, zoals een naaimachine, strijkijzer (op houtskool), scharen en wat andere basismaterialen. Deze starterskit kost ongeveer €250,-. Per jaar studeren 25 meisjes af. De totale kosten hiervoor bedragen dus € 6.250,- per jaar. Voor 2 jaar zou dat neerkomen op 12.500 Euro.
Het concrete doel voor de diaconie zou dus zijn, het inzamelen van geld ten behoeve van de starterskits.

verdere info op de website van Sahelp