facebook button

uitvaartbegeleiding

Uitvaartbegeleiding.

Meldpunt uitvaarten

In geval van een overlijden binnen de Protestantse Gemeente Noord, vragen we u naar het speciale nummer te bellen: 050 – 205 33 30. De mensen die opnemen helpen u zo spoedig mogelijk verder.

ovdlogo

PERSBERICHTlogo de wijk

Beijum, 6 augustus 2020

BEIJUM KOMT THUIS IN DE STADSSCHOUWBURG
Verhalen uit Beijum te zien tijdens De Wijk De Wereld

Na de succesvolle en uitverkochte edities van de afgelopen twee jaar wordt eind augustus de Stadsschouwburg het huis van de wijkbewoners van Beijum. Kom op bezoek en maak kennis met de verhalen van Marie-Josée, Bob, Femke, Soltan en vele anderen. In de vorm
van toneel, muziek, dans en alles daar tussenin komt de wijk met al haar smaken, geuren en kleuren verrassend tot leven.

Weet je nog: die Korreweg die vorig jaar ineens dwars door de Stadsschouwburg liep? Als je die helemaal uit fietst beland je verrassend snel in Beijum. Die groene wijk met de mooiste achtertuin van Noord-Groningen. Met al die heerden: kleine doolhofjes waar je makkelijk verdwaalt, maar dan op de meest verrassende plekken, mensen en verhalen stuit. Hoog tijd dus, dat Beijum dit jaar de Stadsschouwburg overneemt!schouwburg Beijum

Maak van 28 t/m 30 augustus de bijzondere verhalen mee van de vaders, moeders, jongeren, nieuwelingen en bewoners van het eerste uur uit Beijum. De voorstelling wordt gespeeld door de wijkbewoners die samen met theatermakers van De Wijk De Wereld werd gemaakt. Dit jaar zijn onze makers Lotte Lohrengel, Philipp Cahrpit, Peerke Malschaert, Juersson Hermanus, Nina Wijnmaalen (i.s.m. Babaddaar)

De voorstelling krijgt dit jaar vanwege Corona een aangepaste vorm, voor een kleiner aantal bezoekers, die beter binnen de omstandigheden van deze tijd past. Uiteraard geheel binnen de richtlijnen van het RIVM.

De Wijk De Wereld
De Wijk De Wereld duikt ieder jaar samen met een club van professionele theatermakers, muzikanten en choreografen een wijk in van Groningen. We brengen de buurt samen via kunst en cultuur, om elkaar te ontmoeten en verhalen met elkaar te delen. Samen met de buurt maken we muziek en (dans)theater en alles daar tussen in.

vr 28 augustus, 20.15 uur (try-out)
za 29 augustus, 14.30 uur (premiere) / za 29 augustus, 20.15 uur
zo 30 augustus, 14.30 & 20.15 uur

€ 12,50 | € 10,- voor bewoners Beijum (try-out € 10,- | € 7,50)
Meer info: dewijkdewereld.nl

De Wijk De Wereld is een samenwerkingsproject van Stichting De Wijk De Wereld en SPOT Groningen.

Noot voor de redactie, niet voor publicatie: neem voor meer contact op met Mirjam van der Heide, marketing: email, 06 27 36 90 54.