facebook button

uitvaartbegeleiding

Uitvaartbegeleiding.

Meldpunt uitvaarten

In geval van een overlijden binnen de Protestantse Gemeente Noord, vragen we u naar het speciale nummer te bellen: 050 – 205 33 30. De mensen die opnemen helpen u zo spoedig mogelijk verder.

ovdlogo

Impressie van Ontmoetingsontbijt

Zaterdag 22 september was het burendag. In het kader daarvan werd er in Beijum een ontmoetingsontbijt georgani-seerd op Plein Oost. Vanuit de Bron was ik die ochtend aanwezig bij het klaarzetten van het ontbijt waar iedereen uit de wijk kon aanschuiven . Samen met de mensen van WIJ Beijum, één van de elf WIJ- teams in de stad, werden de tafels gedekt voor zo’n 25 mensen die zich hadden opgegeven. Omdat ik nog niet zolang diaken ben was dit voor mij gelijk een kennismaking met een aantal vrijwilligers die met veel gedrevenheid hun werk doen.
Een groep waarvan een aantal elkaar al lange tijd kent. Dat maakte dat in een mum van tijd alles in de hal van de Wegwijzer klaar stond. Want zouden we buiten kunnen ontbijten, zoals het oorspronkelijke plan was, of toch binnen? Een half uur voor tijd werd de knoop doorgehakt: het ontbijt werd binnen gehouden. Te veel wind en kans op regen waren hiervan de reden.

Ik moet zeggen dat de meeste mensen, die op het ontbijt af kwamen, elkaar al kenden, o.a. van het seniorenontbijt. De ontmoeting had hierdoor niet zozeer een kennismakingskarakter maar een sfeer waar mensen blij en vaak verrast waren elkaar weer te zien en bij te praten. Mooi om te zien dat “nieuwe” mensen hierin moeiteloos werden opgeno-men. Samen met een paar andere vrijwilligers stond ik buiten om de gasten duidelijk te maken dat het ontbijt binnen was. Hierdoor zag ik de hartelijkheid waardoor iedereen zich welkom voelde maar ook vooral gekend.
Er was meer dan genoeg voor iedereen. Ook voor de drie kinderen die kwamen vragen of ze ook iets mochten want ze hadden nog niet gegeten... De stoelen werden aangeschoven en het klinkt misschien wat tv-achtig maar we hebben vaak gezegd: “Wat fijn dat je er bent!”
Alian Bergsma