facebook button

uitvaartbegeleiding

Uitvaartbegeleiding.

Meldpunt uitvaarten

In geval van een overlijden binnen de Protestantse Gemeente Noord, vragen we u naar het speciale nummer te bellen: 050 – 205 33 30. De mensen die opnemen helpen u zo spoedig mogelijk verder.

ovdlogo

Muziekavond 30 5 20181050247Van blues tot Bach in De Bron

Beijum bestaat 40 jaar, én De Bron heeft een nieuwe vleugel. Heb je meer redenen nodig voor een swingende mu-ziekavond in het kloppend hart van Beijum? De wervende aankondigingen hadden hun werk gedaan: op 30 mei viel er te luisteren naar – en mee te zingen, neuriën of klappen met – een heerlijk gevarieerd programma, waaraan volgens insiders tot het laatste moment geknutseld is.
Het resultaat mocht er zijn: ondanks de zweterige warmte klonk het ene optreden al even fris en fruitig als het andere. De verleiding is groot om de programma-onderdelen stuk voor stuk te noemen en van loftuitingen te voorzien; doe ik dat niet en kies ik voor de kortste klap, dan kan ik op zijn minst melden dat er geen wanklank is gehoord, en dat het een avond vol hoogtepunten was.

De weidse benaming ‘van blues tot Bach’ is zeker waargemaakt: er was klassieke muziek op vleugel en dwarsfluit; er was traditionele muziek uit Stad, Ommeland en ver daarbuiten (Oost-Europese klezmer op viool en accordeon), er klonken vrolijke folkliedjes en ragtime, en melancholieke ballads, ik hoorde Gronings, Nederlands, Engels en nog meer Gronings. Een van de klapstukken was voor mij de bijdrage van rapper Revo, die mij (en anderen) in zijn moerstaal wist te raken met teksten die recht uit zijn eigen hart kwamen. Je moet maar durven. Maar dat deden alle ‘optreders’, en ik zie hier dan ook vast nog wel een vervolg aan komen...
Agnes de Vos