facebook button

uitvaartbegeleiding

Uitvaartbegeleiding.

Meldpunt uitvaarten

In geval van een overlijden binnen de Protestantse Gemeente Noord, vragen we u naar het speciale nummer te bellen: 050 – 205 33 30. De mensen die opnemen helpen u zo spoedig mogelijk verder.

ovdlogo

foto AbraGeslaagde actie voor Bianca Couture.

Eind november kondigden we onze actie voor Bianca Couture aan, de verkoop van cadeautasjes gevuld met jam, kaarten, kaarsen en een attentie. Ook kon een en ander los worden besteld. In dit jaar van afstand houden zal er geen spulletjesmarkt in de Bron en ook geen kerstmarkt in de Fontein zijn. Al snel stroomden de bestellingen binnen en draaide ‘het ZWO-team’, bestaande uit Lettie, Hilly, Immie en ondergetekende op volle toeren. Via de groeps-app hielden we elkaar op de hoogte van de aanvragen en de productie. Hoeveel jam nog, hoeveel kaarten en hoeveel kaarsen moeten er nog bij? De cadeautasjes, door koerier Lettie op de fiets door weer en wind bezorgd, vlogen namelijk de deur uit. De reacties waren enthousiast en positief. Idso sprong half december gelukkig nog bij met jam, zodat uiteindelijk iedereen bediend kon worden. Heel fijn! In totaal maakte Hilly ruim 200 kaarten. Speciale dank voor haar tomeloze inzet! Er werden verder 40 potten jam en meer dan 50 kaarsen gefabriceerd. En...het eindresultaat mag er zijn. Op 31 december was de laatste bestelling om 19.51 uur. Hiermee kwam de teller te staan op 422,50 euro! Een geweldig bedrag, goed voor bijna twee ‘starterskits’. Twee jonge vrouwen, die de opleiding bij Bianca Couture hebben afgerond, kunnen nu zelfstandig aan de slag. Een hoopvol begin van het nieuwe jaar. Hierbij willen we iedereen bedanken, die deze actie tot een succes heeft gemaakt.
Abra Havinga, namens ZWO

Contact houden

Heeft u in deze tijd behoefte aan een luisterend oor of wilt u eens even praten? Bel dan met 06-32143701 voor een gesprek met da. Van Ess of iemand van pastoraat. Dit kan dagelijks tussen 17:00 en 18:00 uur.
Wilt u de wekelijkse Bronmail ontvangen? Stuur dan een mail naar: secretariaat.de.bron@gmail.com.
Alle informatie is ook te vinden op de website www.pkndebron.nl.

Amnesty International

amnesty

Door de tralies schijnt de zon’ is een dichtregel van Willem Santema, die deze Trouw-verspreider in gevangenschap dichtte, nadat hij opgepakt was door de Sicherheitsdienst in WO-II. Samen met 22 andere medewerkers van de illegale verzetskrant werd hij in 1944 gefusilleerd. Het is overigens ook de titel van een biografie over hem (door Peter Bak). Nu is dit niet de plek voor een uitgebreide boekbespreking, maar het biedt wel de mogelijkheid om aandacht te vragen voor ‘Mensenrechten voor iedereen’, zoals op de website van Amnesty International staat. Streven naar een rechtvaardige wereld waarin iedereen gelijke mensenrechten heeft en in vrijheid kan leven. Nou heb ik een wat gedateerde voorstelling van dergelijke omstandigheden waar mensen onrecht aangedaan wordt. Is dat niet allemaal al wat langer, zo’n tien-twintig jaar, geleden? Maar neen, zie deze recente berichtgeving op de website van Amnesty.

Lees meer...

De adventtijd in en rond De Bron

We proberen in deze moeilijke tijd op verschillende manieren met elkaar in verbinding te blijven.
De Bron is open voor lichtpuntjes op de donderdagochtend van 10 tot 12 uur. U kunt dan een kaarsje aansteken voor iemand of iets in uw gedachten. Ook is er de mogelijkheid in gesprek te gaan met een van de aanwezigen vanuit de Bron.
Er staat een kerstwensboom op het plein voor het Heerdenhoes, Melsemaheerd (bij winkelcentrum Beijum Oost), op 17, 18, 21, 22 en 23 december en de kerstwensboom staat op zaterdag 19 en donderdagochtend 24 december bij De Bron. U wordt uitgenodigd om uw persoonlijke kerstwens in de boom te hangen. Deze kan genoemd worden in een van de kerstochtendvieringen.
Wilt u eens even praten of zoekt u een luisterend oor? Bel dan met 06-32143701. Dit kan dagelijks tussen 17.00 en 18.00 uur.

waxinelichtjeDe Bron open voor lichtpuntjes

In de weken voor kerst, de Adventstijd, is de Bron, op de donderdagochtend open. Je kan dan een kaarsje aansteken voor iemand of iets in je gedachten. Ook is er de mogelijkheid in gesprek te gaan met een van de aanwezigen vanuit de Bron. 
Wanneer? Op 3,10,17 en 24 december van 10:00 tot 12:00 uur.

“Bianca Couture”, het nieuwe diaconale project vanaf september 2020

achter de naaimachineBianca Couture is een gezamenlijk project van de ZWO’s van de Fontein, de Nieuwe Kerk en de Bron. Daarmee willen we een opleiding voor kwetsbare meisjes en jonge vrouwen in Burkina Faso ondersteunen. Lees verder onder werkgroep diakonaat: diakonaal project en hun website: www.sahelp.nl

ZWO De Bron actie in corona tijd voor het nieuwe project:
Bianca Couture in Burkina Faso. Zoals u gewend was had de ZWO de Bron naast de gezamenlijke acties met De Fontein en De Nieuwe Kerk een aantal keren per jaar een ZWO tafel, oa met Pasen en bij de oogstdienst. U hebt vast onze lekkere zelfgemaakte jam, de kleurige kaarten van Hilly en de prachtige kaarsen van Abra al gemist. Wij gaan voor het aanvullen van de starterskit voor de jonge vrouwen van Bianca Couture. Zij krijgen na hun 3 jarige opleiding tot kleermaakster een naaimachine, een werktafel en het nodige gereedschap uit de starterskit om hun eigen bedrijfje te kunnen beginnen, zodat zij kunnen voorzien in hun eigen bestaan.
Helpt u ons mee?
Wat is onze actie?
Wij bieden op bestelling een tasje aan met daarin een potje jam, een setje kaarten en een kaars en een verrassing, zolang de voorraad strekt. Ook is het mogelijk de produkten los te bestellen , dwz losse kaarten/jam, kaarsen of een volledig tasje met inhoud: kosten tussen de 2,50 en 10 euro afhankelijk van het pakket. Wij brengen dit tasje /produkten bij u langs en vragen u dan ter plekke af te rekenen. Het zou fantastisch zijn als wij in deze corona tijd toch onze bijdrage kunnen leveren. U wordt per mail benaderd voor de bestelling. U kunt hierin aangeven waarvoor u belangstelling heeft. 
Zie hier voor verder informatie over Bianca Couture

Met vriendelijke groeten, ZWO commissie De Bron
Lettie Oostinga, Abra Havinga, Hilly Bennink en Immie Hoekstra

 

Dankbetuiging

We willen iedereen hartelijk danken voor de bloemen en de kaarten die we mochten ontvangen ter gelegenheid van ons 50-jarig huwelijk. Het maakte veel goed in deze coronatijd. Op 2 oktober 1970 zijn we in stilte getrouwd omdat Jan zijn moeder zes dagen voor onze trouwdatum is overleden. Op 1 november 1970 hebben we tijdens de zondagsdienst ons huwelijk in laten zegenen. Deze zegening is de afgelopen 50 jaar met ons meegegaan en mochten we regelmatig ervaren.
Hartelijke groet,
Tineke en Jan knot.

allerzielen1Allerzielen 2020

De laatste zondag van het kerkelijk jaar op 22 november a.s. verloopt anders dan andere jaren.allerzielen2
In kleine kring worden de overledenen herdacht. We steken een kaars aan voor hen die ons zijn voorgegaan in het afgelopen jaar in het bijzijn van genodigden. Juist in deze bijzondere tijd is er veel aandacht besteed aan een andere wijze om mensen te gedenken. Op Allerzielen opende De Bron de deur om gelegenheid te geven aan de inwoners van Beijum en de omliggende wijken een kaarsje aan te steken in het stiltecentrum of op het spiegelkruis. Er kwamen ruim 30 bezoekers om in een sfeervolle kerkzaal uiting te geven aan herinneringen van weleer. Er lagen teksten op tafel om bij te verstillen en om mee te nemen naar huis. Er was muziek. Opvallend was dat dit jaar meer gesprekken ontstonden tussen bezoekers en leden van de werkgroep pastoraat en met stagiaire Aline Sikkema.
Deze bijeenkomst spoort ons aan ons uit te putten in het zoeken naar mogelijkheden voor ontmoeting die wél kunnen.
Ruud van Erp

allerzielenAllerzielen maandag 2 november

Op deze dag worden op vele plekken op verschillende manieren degene die zijn overleden herdacht. Vanuit de Bron wordt daartoe aanstaande maandag van 17.00 tot 20.00 de gelegenheid geboden. Je kan een kaarsje aansteken in het stiltecentrum of deze plaatsen op het glazen kruis in het liturgisch centrum. Of luisteren naar muziek. Ook zullen er passende teksten beschikbaar zijn om bij te verstillen of mee te nemen naar huis. Daarnaast zijn er mensen van pastoraat aanwezig om desgewenst een gesprek mee te voeren of af te spreken.

Op gedachteniszondag 22 november, de laatste zondag van het kerkelijk jaar, zullen we degenen herdenken die het afgelopen jaar zijn overleden binnen onze kerkelijke gemeente. Hun namen zullen worden genoemd. En er zal gelegenheid zijn voor de aanwezige familie een speciale kaars ontsteken. De hele eredienst staat in het teken van gedenken.

Lees meer...

kalender2021Kalenderfoto's 2021

Ieder jaar wordt er vanuit de wijkgemeente De Bron een kalender uitgegeven voorzien van foto's gemaakt door gemeenteleden het liefst in Beijum of omgeving. 
Voor de nieuwe kalender van 2021 kunt u geschikte fotoś inleveren, het liefst m.b.v. wetransfer, bij Harm v.d. berg.

Gezamenlijke dienst zondag 18 oktober in de Nieuwe Kerk

Aanstaande zondag 18 oktober is er een gezamenlijke dienst van de Bron, de Fontein en de Nieuwe Kerk. De dienst wordt gehouden in de Nieuwe Kerk.
Voorganger is da. Alberte van Ess. De muzikale leiding is in handen van Mannes Hofsink.
Aanmelden voor de dienst
Voor de gezamenlijke dienst komende zondag u zich nu aanmelden op de site van de Nieuwe Kerk, via dit bericht: https://nieuwekerkgroningen.nl/nieuws/gezamenlijke-digidienst-van-18-oktober/  
Het beleid van de Nieuwe Kerk is nu om ten hoogste 30 bezoekers toe te laten, maar hiervan zowel medewerkenden als kinderen uit te zonderen. (Wie medewerking verleent kan dit in het formulier aangeven.) Als de lijst vol is wordt het formulier dicht gezet en wordt dit vermeld in het bericht. Anders blijft het formulier open tot zaterdag 12u 's middags. Daarna krijgen mensen een mailtje met bevestiging dat ze kunnen komen. De orde van dienst kun je aan het einde van de week downloaden van de website van de Nieuwe Kerk (www.nieuwekerk.org)

Namens de wijkkerkenraad,

Lettie Oostinga, scriba