facebook button

uitvaartbegeleiding

Uitvaartbegeleiding.

Meldpunt uitvaarten

In geval van een overlijden binnen de Protestantse Gemeente Noord, vragen we u naar het speciale nummer te bellen: 050 – 205 33 30. De mensen die opnemen helpen u zo spoedig mogelijk verder.

ovdlogo

zomerviering 2020Zomervieringen – (t)huis van God

Zomervieringen in een jaar dat er veel minder mensen ver weg op vakantie gaan; alleen al dat gegeven vroeg om een thema van dichtbij huis. ‘Het (t)huis van God’ voldeed in dat opzicht voortreffelijk, en misschien moeten we het wel vaker doen: praten over ons geloof in huis-, tuin- en keukentaal.
In zes zondagen kwamen de belangrijkste onderdelen van een huis wel aan de orde, telkens besproken en bezongen onder begeleiding van twee gemeenteleden die daar allemaal zo hun eigen visie op hadden. Bij de ingang stonden Marjanne Binsbergen en Abra Havinga stil, waarbij ze onder andere spraken over hoe makkelijk of moeilijk we onze deuren open zetten. Wat een mooie binnenkomer!

Nynke van Ravels en Lexia Koch hadden het over het hart van het huis, de woon- en eetkamer. Het is de plek waar we onze verhalen kwijt kunnen, waar we op verhaal kunnen komen. In deze viering zongen we voor het eerst het lied ‘Dat heel mag worden mijn huis’ – niet makkelijk om te zingen, maar wel heel mooi!
De zondag erna, inmiddels was het 26 juli, gingen we met Henk en Lettie Oostinga het dak op. Via het dak van een huis in Kafarnaüm kwamen vier vrienden een verlamde bij Jezus brengen en om genezing vragen; de slaapmat waarop ze hem lieten zakken staat wel heel ver af van de boxsprings en waterbedden in onze slaapkamers. Hun zorg was er des te roerender om.
Vervolgens hadden we twee diensten met een zelfde evangelielezing, met elk een totaal verschillende overweging. Zowel Tonko Ufkes en Immie Hoekstra als Jan de Jong en Idso Wiersma hadden het over de beroemde kamer/keukencontroverse tussen Marta en Maria, waarbij de wijsheid weer eens in het midden ligt. Tonko gebruikte zijn eigen beeldende taal; Jan gaf aan de hand van een schilderij uitleg over dit bijbelgedeelte. Het schilderij is van Pieter Aertsen.