facebook button

uitvaartbegeleiding

Uitvaartbegeleiding.

Meldpunt uitvaarten

Op 1 februari 2018 zijn we begonnen. In geval van een overlijden binnen de Protestantse Gemeente Noord, vragen we u naar het speciale nummer te bellen: 050 – 205 33 30. De mensen die opnemen helpen u zo spoedig mogelijk verder.

ovdlogo

Collectedoel 40-dagentijd

Op 18 april jl heb ik een kijkje mogen nemen in het Gasthuis/Hospice aan de Eendrachtskade. Tijdens de diensten in de 40-dagentijd hadden we een derde collecte voor dit goede doel.
Ik was erg onder de indruk van het geheel. Een plek waar warmte van uitgaat; overal is aan gedacht tot in de kleinste details, om het laatste stukje van het leven van mensen tot een goed einde te brengen. Ze hebben een mooie ruime kamer, die ze zelf mogen inrichten met hun eigen spulletjes, er staat een hoog/laag bed, er is digitale tv en een koelkast. De was wordt voor hen gedaan en voor hun natje en droogje gezorgd. Familie kan blijven slapen. Overal hangt kunst, ingebracht door de vrijwilligers, elke 6 weken wordt dat gewijzigd. Mooie kleuren. Grote doeken met tekst en/of tekeningen van de bewoners en familie. Overal verse bloemen. En dit alles zonder overheidsgeld en bemoeienis. Gerund door betrokken vrijwilligers (120); alles wordt via fondswerving gerealiseerd. Ook ons college van diakenen ondersteunt het Hospice.
Een hartverwarmend project. Ik ben blij dat we een steentje bij hebben mogen dragen. De opbrengst was in totaal € 531,26. Namens het Hospice en de werkgroep Diaconie hartelijk bedankt voor jullie bijdrage
Immie Hoekstra