facebook button

uitvaartbegeleiding

Uitvaartbegeleiding.

Meldpunt uitvaarten

Op 1 februari 2018 zijn we begonnen. In geval van een overlijden binnen de Protestantse Gemeente Noord, vragen we u naar het speciale nummer te bellen: 050 – 205 33 30. De mensen die opnemen helpen u zo spoedig mogelijk verder.

ovdlogo

zondag 7 4 2019Bloemschikking bij de vijfde zondag in de veertigdagentijd, 07 april 2019

Bij de vijfde zondag:
Het verhaal van deze zondag gaat over de wijngaard. De wijngaard als krachtige, positieve metafoor voor het volk Israël (Jesaja 5). Groei en vruchten dankt ze aan God, de grondlegger en bouwer. De vruchten zorgen voor
zoete geur (druiven) en vreugde (wijn). De Pachter weet dat een deel van de opbrengst de eigenaar van de wijngaard toebehoort. Toch beschouwen de pachters het beheer van de wijngaard als eigenaarschap, en dus ook alle oogst als hun bezit.
Wat is rechtvaardig, wie is rechtvaardig en wie doet recht?
Deze vragen staan centraal in dit verhaal. De wijngaard is een gesloten vesting; de pachters verschansen zich. Er is geen opening om het gesprek te voeren, verzoening lijkt niet moge-lijk.
De vorm voor deze schikking is een gesloten vierkant en oogt compacter dan de voorgaande schikkingen. In de flessen staan stekelige dorre takken. Tussen de flessen staan potjes met blauwe druifjes als verwijzing naar de wijngaard.
Bewerking van de tekst uit de brochure symbolisch bloemschikken Kerk in Actie