facebook button

uitvaartbegeleiding

Uitvaartbegeleiding.

Meldpunt uitvaarten

Op 1 februari 2018 zijn we begonnen. In geval van een overlijden binnen de Protestantse Gemeente Noord, vragen we u naar het speciale nummer te bellen: 050 – 205 33 30. De mensen die opnemen helpen u zo spoedig mogelijk verder.

ovdlogo

Diakonaat

Op weg naar Pasen: een nieuw begin
Dit jaar is de veertigdagentijd van 6 maart t/m 20 april. Wij volgen weer het project van Kerk in Actie: “Een nieuw Begin”. We leven toe naar Pasen, het feest van een nieuw begin. Jezus’ liefde leert ons dat we steeds een nieuwe start kunnen maken. We mogen zijn liefde delen met anderen. In de vieringen van de Bron besteden we vanuit het diakonaat aandacht aan:
Een nieuw begin voor de kerk op Cuba (10 maart)
Een nieuw begin voor kindslaven in India (24 maart)
Een nieuw begin voor kerken in Nederland (31 maart)
Een nieuw begin voor weeskinderen in Rwanda (7 april)
Een nieuw begin voor jongeren in Nederlandse kerken (14 april)
Een nieuw begin voor gelovigen in Pakistan (21 april)
Voor verdere inhoudelijke informatie kunt u kijken op de website van Kerk in Actie.
In de vieringen wordt over het doel van de betreffende zondag een filmpje vertoond.

Doel derde collecte
In deze tijd van inkeer en bezinning is het een goede gewoonte om een derde collecte te houden.
Als doel is gekozen voor het Hospice Gasthuis Groningen. Dit is een kleinschalig bijna-thuis-huis waar iedereen op zijn eigen manier zijn laatste levensfase door kan brengen. Het Gasthuis biedt 24-uurs zorg. Naast lichamelijke zorg is er aandacht voor psychosociale aspecten. Zondag 10 maart is gastspreker Willemien Lenstra geweest om na de dienst over dit bijzondere huis te vertellen. We werden getroffen door haar ervaringen en beelden die ze met ons deelde. Een huis dat vrijwel uitsluitend gerund wordt door vrijwilligers met zoveel zorg, liefde, het was indrukwekkend en ontroerend en het deed me denken aan : zing, vecht, huil, bidt, lach, werk en bewonder...
Sobere maaltijd
Deze maaltijd heeft de laatste jaren een vertrouwde plek gekregen in de 40dagentijd. De sobere maaltijd be-staat uit vegetarische soep en brood, waarvoor een bijdrage wordt gevraagd van €3,50 p.p. De meeropbrengst gaat dit jaar naar het “Open Source Seeds” - programma van Hivos: zaden worden weer in handen gegeven waar ze thuis horen, n.l. die van de kleine boeren. In de huidige situatie bepalen helaas internationale zaai-goedbedrijven wat boeren zaaien. Deze bedrijven verdienen hier goed aan. Voor ons moeilijk te begrijpen maar het is wel nog steeds de realiteit. Met de opbrengst van onze maaltijden helpen we mee aan Een nieuw Begin voor de kleine boeren om toegang te krijgen voor vrij zaaigoed.
Bij het uitkomen van deze editie van “Kerk in Stad” kunt u zich nog opgeven voor woensdag 3 april en woensdag 10 april. U bent van harte welkom om de maaltijd te delen vanaf 18.00 uur in de foyer van de Bron. U kunt zich voor deze maaltijd(en) opgeven via de website of via de inschrijflijst die te vinden is in de foyer van de Bron. Woensdag 10 april hopen we aan het eind van de maaltijd het totaalbedrag bekend te maken.
Van de eerste maaltijd, die op 17 maart was, kan ik zeggen dat het een fijn begin was van de reeks sobere maaltijden. Nou ja, sober... inderdaad , soep, brood, koffie, thee of water, daar bestaat de maaltijd uit. Maar de soep, tomaten-pastinaak met een pittig gemberaccent, was super smakelijk en de pan ging terecht tot de bodem toe leeg. Met een gezelschap van 21 gezellige eters en een eerste bedrag van €72,95 was dit een goede aftrap. Rest mij u een goede tijd toe te wensen op weg naar Pasen en dat er ook voor u een Nieuw Begin mag zijn.
Namens werkgroep Diakonaat,
Alian Bergsma