Popup login module

facebook button

uitvaartbegeleiding

Uitvaartbegeleiding.

Meldpunt uitvaarten

Op 1 februari 2018 zijn we begonnen. In geval van een overlijden binnen de Protestantse Gemeente Noord, vragen we u naar het speciale nummer te bellen: 050 – 205 33 30. De mensen die opnemen helpen u zo spoedig mogelijk verder.

ovdlogo

PKN Wijkgemeente De Bron

De PKN Wijkgemeente De Bron, in de Groninger wijken Beijum, de Hunze en Van Starkenborgh, wil graag een open en voor iedere kleur en geaardheid tolerante christelijke geloofsgemeenschap zijn. In navolging van Jezus Christus zijn we een gemeente onderweg naar een wereld zoals God die bedoeld heeft. Een wereld van vrede, gerechtigheid en een duurzaam omgaan met de schepping. Dit is deels een individuele zoektocht, maar wel in de bedding van de geloofsgemeenschap waardoor je je gedragen weet. Iedere zondag is er om 10.00 uur een viering in de Bron. Tijdens de viering laten we ons raken door het wonder van Gods aanwezigheid in ons midden.  De vieringen kenmerken zich door eigen rituelen, ons omgaan met stiltes en de ontmoeting met elkaar en met God. In gespreksgroepen en meditatiebijeenkomsten gaan we het gesprek aan over geloofs-, en levensvragen. Vanuit onze opdracht om te helpen waar geen helper is, bieden we een luisterend oor en proberen we om te zien naar onze medemensen in de wijk en in de wereld, omdat God naar ons heeft omgezien.

Dienst zondag 20 oktober in Martinikerk

Gezamenlijke dienst in het kader van het Schnitgerfestival, aanvang 10.00 uur.
Na de dienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten onder het genot van koffie, thee of limonade.

Informatie over de komende diensten....


Oogsttafel ZWO 27 oktober


oogsttafel


Zondag 27 oktober heeft de ZWO weer een oogsttafel in de oogstdienst.
Wij vinden dit als ZWO een prachtige combinatie.

Lees hier verder


Start Meditatiegroep in de Bron

De meditatiegroep in de Bron begint weer op 23 september
Al enige tijd komt er op de tweede en vierde maandagavond van de maand een meditatiegroep (vanuit christelijk perspectief) bijeen in de Bron.
We zitten dan in het stiltecentrum. Van 19.30 tot 20.00 u. is er inloop met thee en koffie en gelegenheid om bij te praten. Om 20.00 u. gaan we de kerkzaal en de stilte in.

Lees hier alle verdere informatie....


harness6Movie-maal


Op zondag 27 oktober a.s. is er weer een movie-maal in De Bron: 'The Boy Who Harnessed the Wind', een zeer recente film uit 2019. 
'The Boy Who Harnessed the Wind' is gebaseerd op een waar gebeurd verhaal. Het speelt zich af in een arm dorp in Malawi, waar wegens aanhoudende droogte een ernstig voedseltekort heerst. De 13-jarige William moet gedwongen door alle armoede zijn geliefde school verlaten, maar is desondanks vastbesloten om een oplossing te vinden voor de hongersnood in zijn dorp. Tijdens het prutsen aan een fietsdynamo komt hij op een slim idee dat een einde aan de dit probleem zou kunnen maken: een irrigatiesysteem.

Lees hier alle verdere informatie


nu ik ouder wordt