Popup login module

facebook button

uitvaartbegeleiding

Uitvaartbegeleiding.

Meldpunt uitvaarten

Op 1 februari 2018 zijn we begonnen. In geval van een overlijden binnen de Protestantse Gemeente Noord, vragen we u naar het speciale nummer te bellen: 050 – 205 33 30. De mensen die opnemen helpen u zo spoedig mogelijk verder.

ovdlogo

Kindernevendienst weer begonnen

 

kindernevendienstOp zondag 22 september 2019 zijn we weer van start gegaan met de eerste kindernevendienst van het seizoen. Het is vredesweek, en het leek me leuk om met de kinderen daar aandacht aan te besteden. Een passend verhaal uitgezocht, en een leuke verwerking erbij. ‘s Morgens aangekomen in de kerk eerst op zoek naar de vakantiekoffer om weer mee naar huis te nemen. Deze koffer was immers niet meer nodig. Maar ja, als je de koffer dan op de tafel zet in de kindernevendienstruimte, dan is het wel heel verleidelijk om er toch even in te kijken. En als de kinderen dan de snoeptrommel zien, de kleurplaten en wat er allemaal nog meer in zit, tja dan is de keuze snel gemaakt. Het werd nog één keer de vakantiekoffer, en och het thema van de vredesweek hebben we gewoon in praktijk gebracht. Het was een heel gezellige kindernevendienst. De volgende keer, 27 oktober zien we elkaar weer. (Elke 4de zondag van de maand is er kindernevendienst in de Bron.)
Namens de KND, Betsy AB

Dienst zondag 20 oktober in Martinikerk

Gezamenlijke dienst in het kader van het Schnitgerfestival, aanvang 10.00 uur.
Na de dienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten onder het genot van koffie, thee of limonade.

Informatie over de komende diensten....


Oogsttafel ZWO 27 oktober


oogsttafel


Zondag 27 oktober heeft de ZWO weer een oogsttafel in de oogstdienst.
Wij vinden dit als ZWO een prachtige combinatie.

Lees hier verder


Start Meditatiegroep in de Bron

De meditatiegroep in de Bron begint weer op 23 september
Al enige tijd komt er op de tweede en vierde maandagavond van de maand een meditatiegroep (vanuit christelijk perspectief) bijeen in de Bron.
We zitten dan in het stiltecentrum. Van 19.30 tot 20.00 u. is er inloop met thee en koffie en gelegenheid om bij te praten. Om 20.00 u. gaan we de kerkzaal en de stilte in.

Lees hier alle verdere informatie....


harness6Movie-maal


Op zondag 27 oktober a.s. is er weer een movie-maal in De Bron: 'The Boy Who Harnessed the Wind', een zeer recente film uit 2019. 
'The Boy Who Harnessed the Wind' is gebaseerd op een waar gebeurd verhaal. Het speelt zich af in een arm dorp in Malawi, waar wegens aanhoudende droogte een ernstig voedseltekort heerst. De 13-jarige William moet gedwongen door alle armoede zijn geliefde school verlaten, maar is desondanks vastbesloten om een oplossing te vinden voor de hongersnood in zijn dorp. Tijdens het prutsen aan een fietsdynamo komt hij op een slim idee dat een einde aan de dit probleem zou kunnen maken: een irrigatiesysteem.

Lees hier alle verdere informatie


nu ik ouder wordt