OttoNamasté – deel twee: over versterking van de werkgroep Diakonie met Otto van Klaarbergen.

De werkgroep Diakonie van De Bron is recent versterkt met twee diakenen. U las er twee weken geleden al over. Hieronder vertelt Otto van Klaarbergen, die velen van u al geruime tijd kennen, over zijn moverende redenen om diaken te worden naast zijn andere werkzaamheden. 
Na een periode van enkele maanden in de werkgroep Diakonie, heb ik besloten om ‘ja’ te zeggen tegen het diakenschap. In de eerste plaats omdat ik me verbonden voel met de gemeente en deze leuke groep, en ik van daaruit ook de behoefte voel een steentje bij te dragen, zodat de taaklast wat beter verdeeld kan worden. In praktische zin, zoals de verdeling van de diensten en wat verder volgt, ben ik nog enigszins zoekende naar de diaken in mij.

Mijn eerste bijdrage voor de werkgroep was het maken van de collectezak-houders die nu bij de uitgang van de kerkzaal staan. Dat zijn praktische zaken die ik graag doe, en ik kan er ook nog wat van mezelf in kwijt, in dit geval wat creativiteit. In het verleden heb ik me binnen De Bron altijd ingezet voor het jeugdwerk, zoals club en kinder- en tienernevendienst. Dat heb ik altijd met veel plezier gedaan.
Wat ik ook met plezier doe is mijn werk. Ik ben casemanager bij een arbodienst en vanuit die rol begeleid ik medewerkers en werkgevers. De inhoud van het werk is boeiend en daarnaast heb ik een groep leuke collega's. We hebben veel aan elkaar. We bespreken veel zaken en lachen ook veel met elkaar. En elke dag lopen we tussen de middag een rondje Zilvermeer: gezellig en gezond. Wat locatie betreft bof ik maar: ons bedrijf zit in Kardinge, dus dat is vlakbij. Vorig jaar is ons bedrijf onderdeel geworden van een grotere onderneming en sinds enige tijd vertegenwoordig ik Groningen in de ondernemingsraad.
Hoe het diakenschap zich zal ontwikkelen de komende jaren heb ik nog niet zo helder. Toen ik jong was, had ik altijd wel een plan. Nu ook nog wel, maar ik ervaar eerst en van daaruit komen dan wel zaken. Ik zet nog steeds stappen maar iets minder groot. Zo kwam onlangs de voorbereiding van de zomerviering op mijn pad: daar heb ik wel zin in en dan doe ik mee.
Namens de werkgroep diakonie: Otto van Klaarbergen en Christian Hulzebos